Hepatit b bitkisel tedavisi, Hepatit B, virüsünün (HBV) meydana getirdiği bir enfeksiyon hastalığıdır. Dünyada en çok görülen enfeksiyon hastalıklardan biri olan hepatit B, dünyadaki önde gelen dokuzuncu ölüm nedenidir. Hepatit B, kan ve cinsel yollarla bulaşan bu rahatsızlık herkes de farklı belirtiler gösterebileceği gibi, virüsün vücuda girmesinin ardından kısa bir süre sonra, hafif ateş, ağrı, kusma, halsizlik, uyku hali, göz akının ve derinin rengindeki sararma olarak görülür. Bu rahatsızlığı başlatan neden ne olursa olsun, sarılık sürecinin kısalmasını sağlayabilecek bitki karışımları ile tıbbi tedavi desteklenebilir. Tamamlayıcı tıpta kullanılan birçok bitki, bitki özü ve gıda takviyesi vardır. Hepatit b tedavisinde, her biri değişik etki mekanizmaları ile fayda sağlamakta. Bir kısmı virüs öldürücü özelliğine sahip, bir kısmı da bağışıklık sistemini güçlendirir.
Hepatit b bitkisel tedavisi nasıl yapılır?
1 su bardağı klorsuz suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı lavanta atın. Kısık ateşte 4-5 dakika kaynatarak demlenmesini sağlayın. Bu kürü her gün taze olarak hazırlayın. 21 gün boyunca devam edin.
1 orta boy kerevizin kabuğunu soyduktan sonra dilimleyin. Yarım litre suda 5-6 dakika kısık ateşte kaynatın. Ilınınca suyunu için.
Hepatit b, rahatsızlığında civanperçemi, yarım litre suya eklenir. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte 4 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra süzülür. 1 hafta süreyle her gün düzenli olarak 1 bardak içilir. 1 hafta ara verilir. Daha sonra bir hafta tekrar aynı şekilde tüketilir. Bu uygulamaya bir hafta içip, bir hafta ara vererek, toplamda 4 tur içilir. Dördüncü turdan sonra 1 ay ara verilir. Bu ayın sonrasında tekrardan 4 tur yapılır.
Günde bir porsiyon çileği, çatalla ezerek tüketin. Hamileler kullanmamalıdır.
2 ölçü hindiba otu, 2 ölçü rezene, 1 ölçü pelin otu, 1 ölçü andız otu kökü, 1 ölçü deve dikeni tohumu otu, bu bitkiler, iyice kıyılıp karıştırılır. 1 tatlı kaşığı karışım, orta büyüklükteki 1 su bardağı dolusu kaynar suyla haşladıktan sonra, 10 dakika demlenir. Süzülen çayın balla tatlandırılarak, sarılığın devam ettiği sürece, 2 saatte bir yarım su bardağı içilmesi öneriliyor.
Maydanozu, (Bir avuç) suyun içinde (1/2 lt) 3 taşım kaynatalım. Sabah ve Akşam toplam 21 gün boyunca içilmesi önerilir. Bir süre ara verip yeniden kürü tekrarlayın. Bu arada, kereviz, kırmızı pancar, enginar, sofralarınızdan eksik etmeyin. Bunları da mutlaka mevsiminde tüketin.
Hepatit b bitkisel tedavisinin önemi
Hepatitte bitkisel tedavide kullanılan en önemli 3 madde lavanta, kekik ve meyan kökü, ancak bunların tek başına yetmeyeceğini vurgulamakta fayda var. Lavanta saplarında ve yapraklarında bulunan bazı maddeler virüs engellerler. Yine lavantanın yapraklarında bulunan ursolik asit'in çok güçlü yangı giderici etkisi var.
Ağırlıklı olarak çiçeklerinde bulunan cineol ise karaciğeri koruyucu etkiye sahip. Meyan kökünün hem virüs öldürücü hem yangı giderici hem de kan ve dokulardaki interfon düzeyini artırıcı etkileri mevcut, ancak doktor kontrolünde kullanılması gereken bir bitki. Kekik, çok güçlü virüs öldürücü özelliği olan bir başka madde. Etken maddeler en yüksek oranda bitkinin \"esansiyel uçucu yağ\" formatında bulunur. Bu nedenle tedavide çay yerine bu formatlar kullanılmalı.
Hepatit tedavisinde, besinlerden de faydalanılır, bu konuda en kıymetli gıdalardan biri kereviz. Kerevizin sirozu önleyici etkisi de vardır. Karaciğer metabilizmasını dengeleyen, bu organın sağlıklı çalışmasını sağlayan ve karaciğer hücrelerinin yenilenmesini sağlayan bir besin. Kürler halinde uygulanmalıdır. Enginar, hepatitte ve birçok karaciğer hastalığında yüzyıllardır şifa amaçlı kullanılan bir sebze. Doğadan bilinçli faydalanın, sağlıkla kalın.